“Contabilii şi experţii contabili sunt lacătul şi cheia economiei Republicii Moldova”

       

Luni, 7 aprilie, toţi contabilii din raion s – au întîlnit la festivitatea consacrată Zilei profesionale a contabilului din Republica Moldova.

La evenimet au fost prezenţi, şeful Inspectoratului Fiscal Principal de Stat, Ion Prisăcaru, Preşedintele raionului Ungheni Iurie Toma, vicepreşedintele Iulia Pancu, Primarul oraşului Ungheni, Alexandru Ambros, şeful IFS pe raionul Ungheni, Victor Reznic şi circa 140 contabili de pe teritoriul raionului Ungheni.

Mesajul transmis de Iurie TOMA, preşedintele raionului Ungheni, cu ocazia datei de 4 aprilie, când contabilii din toată ţara sărbătoresc Ziua profesională, a fost următorul „Considerăm că avem forţa necesară de a înfrunta greutăţile şi de a răspunde încercărilor pe care viitorul ni le rezervă! În această zi aniversară, vă invităm să reflectaţi în plus asupra rolului pe care îl aveţi în dezvoltarea economiei naţionale şi în apărarea interesului public. Nu uitaţi că voi sunteţi artizanii situaţiilor financiare, cartea de vizită a oricărei entităţi. Nu uitati că dezvoltarea întreprinderilor mici şi mijlocii constituie inima comerţului naţional. Dezvoltarea depinde de costul capitalului, iar costul capitalului depinde şi de încrederea în informaţiile financiare, adică de calitatea muncii voastre, indiferent dacă aţi contribuit la elaborarea sau la controlul acestora”

Totodată doresc multe forţe pentru a realiza mari succese profesionale, satisfacţie din muncă, împlinire sufletească şi oameni dragi alături, a precizat în final Iurie Toma.

În alocuţiunea sa şeful Inspectoratului Fiscal Principal de Stat, Ion Prisăcaru menţionat “Astăzi, un contabil profesionist – este unul dintre experții cei mai solicitaţi în domeniul economiei naționale. Un contabil este persoana care va avea întotdeauna un rol primordial în gestionarea operațională a întreprinderii moderne. Datorită profesionalismului aplicat în activitatea subordonată diagnosticului și elaborării măsurilor constructive apte să asigure un viitor economic benefic pentru companie. Contabilul modern trebuie să fie conștient de toate cerinţele înaintate pentru a înțelege și aplica standardele de contabilitate pentru a fi competent din punct de vedere al conformării Codului etic.

De asemenea, Ion Prisăcaru a subliniat că împreună, profesia contabilă şi beneficiarii serviciilor contabile, printr-o colaborare eficientă, bazată pe încredere şi respect, vom putea depăşi dificultăţile prezente şi vom putea privi cu încredere spre viitor. La mulţi ani tuturor profesioniştilor contabili!”.

Diplome şi flori pentru cei mai buni contabili în semn de recunoştinţă şi apreciere pentru exercitarea eficientă a atribuţiilor, manifestraea spiritului de iniţiativă, activitate ireproşabilă, contribuţie la dezvoltarea profesiei contabile din raionul Ungheni şi rezultate obţinute, au fost înmînate de către şeful Inspectoratului Fiscal Principal de Stat, Ion Prisăcaru, Preşedintele raionului Ungheni Iurie Toma, Primarul oraşului Ungheni, Alexandru Ambros, şeful IFS pe raionul Ungheni, Victor Reznic.