Vicepreședinta  raionului dna Tatiana Lazar  a participat astăzi, 18 decembrie 2020, la evenimentul de totalizare  „YouCreate 2020 – implementarea inițiativei de tineri pentru tineri” în cadrul căruia  a prezentat experiența raionului Ungheni referitor la condițiile necesare pentru un parteneriat mai eficient cu tinerii și care sunt beneficiile pentru ei în urma acestei colaborări.

Participanți au fost tineri, profesori responsabili de disciplina „Educație pentru societate”, angajații din cadrul Centrelor de tineret/filiale, reprezentanți APL, părinți.

În calitate de moderator a fost dna Teodora Rebeja, reprezentant “Terre des hommes” Moldova.

Organizatorii  sunt echipa „Terre des hommes”, parteneri  de implementare în cadrul Fondului comun privind dezvoltarea Centrelor de Tineret.

Echipa „Generația viitorului” din Măcărești sunt cei care au aplicat la proiectul lansat de TDH, iar ideea finală a fost intitulată ca „Hub-ul tinerilor creativi „Generația viitorului””, implementat în com.Măcărești, satul Frăsînești, în incinta fostului cămin cultural.

Scopul inițiativei comunitare creative constă în sporirea participării și a oportunităților de dezvoltare personală în rândul tinerilor din Măcărești.

Autor: Diana Reguș, specialist, Aparatul președintelui raionului