A III-a Ediţie Naţională a Expoziţiei-târg de Ovine şi Caprine a avut loc la Ungheni pe Piaţa Independenţei în perioada 10-11 mai. În cadrul evenimentului, mai mulţi proprietari de ovine şi caprine din raioanele Republicii Moldova, inclusiv Ungheni au prezentat ovine de rasele Karakul, Ţigaie şi Friza, metişi din aceste rase, de asemenea caprine.

         Expoziţia este şi un bun prilej pentru întâlnirea şi, evident, schimbul de experienţă al oamenilor de afaceri care muncesc în ramura oieritului şi a caprinelor. Subiectele de discuţii au fost diferite: procurarea animalelor de rasă, întreţinerea lor, calitatea produselor.

       La eveniment au fost prezenţi Primarul oraşului Ungheni, Alexandru Ambros, consulul Biroului consular al României la Ungheni, Petru Liţiu, vicepreşedintele Federaţiei Naţionale a Crescătorilor de Ovine şi Caprine din Republica Moldova, şeful Drirecţiei Agricultură şi Alimenaţie Ungheni, Viorel Scutaru şi cetăţenii din oraşul şi raionul Ungheni.

          În faţa participanţilor  au evoluat cu un spectacol folcloric artiştii din mai multe raionae din Republică.

           

 

           

 

           

 Pentru apreciere şi vînzare la expoziţia-târg au fost expuse brânză de ovine şi caprine, pielicele şi diferite articole confecţionate de către meşterii populari din lîna şi pielea animalelor, pentru ce şi au fost premiaţi cu diplome şi premii băneşti.

 

            Au fost acordate diplome de merit şi pentru cel mai frumos cîntec ciobănesc interpretat la voce şi lucrare instrumentală ş. a.

“În acest sens mulţumesc pentru contribuţie Primarului oraşului Ungheni, Alexandru Ambros, vicepreşedintelui Federaţiei Naţionale a Crescătorilor de Ovine şi Caprine din Republica Moldova, şefului Direcţiei Agricultură şi Alimenaţie Ungheni, Viorel Scutaru şi cetăţenii din oraşul şi raionul Ungheni.

Expoziţia-târg a fost organizată de Federaţia Naţională a Crescătorilor de Ovine şi Caprine din Republica Moldova, Consiliul raional Ungheni, Primăria oraşului Ungheni.

Datorăm această ediție în primul rînd expozanților, dar și vizitatorilor.