Cu ocazia Zilei Internaionale a lucrătorului din învăţămînt!

În numele Consiliului raional Ungheni şi al meu personal, stimaţi dascăli, vă urez La mulţi ani!

Vă dorim să fiţi și în continuare la fel de responsabili şi riguroşi, dedicaţi meseriei pe care aţi ales-o, să fiţi curajoşi în faţa provocărilor vieţii.

Sărbătoarea de astăzi are nobila intenţie de a exprima întregului corp didactic şi fiecărui educator, învăţător, pedagog sau profesor în parte sentimentul de respect şi apreciere din partea întregii societăţi.

Vă urăm în continuare putere de concentrare pentru lecţiile pe care le susţineţi, pentru educarea elevilor și studenţilor pe care îi aveţi în grijă. Recunoaştem astăzi, că profesia de dascăl are un statut cuprinzător într-o societate modernă. Este imposibil să măsori în cuvinte ce reprezintă învăţătorul în societatea prezentului.

Ziua profesională a pedagogilor oferă oportunitatea de a atrage atenţia publică asupra rolului profesorilor din lumea întreagă şi importanţa lor in construirea unui viitor mai bun. Această zi capătă o importanţă deosebită anul acesta în contextul crizei economice globale, care are un impact destul de mare asupra sectorului educaţional şi asupra profesorilor în particular. Este ziua în care fiecare om   primeşte îndemnul de a spune MULŢUMESC unui profesor, aceluia care i-a marcat destinul în aşa fel încît gîndul la el să-i trezească sentimente de recunoştinţă. Avem astăzi ocazia de a aduce omagiu dascălilor noştri şi nu există un omagiu mai bun decît acela de a le arăta zi de zi aprecierea noastră pentru munca lor nobilă, pentru valoroasa lor prestaţie didactică.

Recunoştinţa noastră dragi porofesori din raionul Ungheni, se îndreaptă astăzi către Dumneavoastră, cei care şlefuiţi personalităţi şi aţi înţeles că activitatea didactică este arta de a-i învăţa pe alţii să înveţe bine, cu folos.

La mulţi ani iubiţi învăţători.

Cu profund respect

Preşedintele raionului Ungheni        Ludmila GUZUN