A 5-a ediţie a Festivalului de satiră şi umor “Lume, lume hai la glume” s-a desfăşurat duminică, 29 martie, în incinta Casei de Cultură din satul Todireşti. Evenimentul a fost organizat de Secţia raională Cultură şi Turism şi Primăria comunei Todireşti sub egida Consiliului Raional Ungheni. În cadrul acestuia a fost vernisată Expoziţia internaţională de caricatură “Istanbul”, organizată în colaborare cu Muzeul din Ungheni.

Startul evenimentului a fost dat de preşedintele raionului Iurie Toma. Pe scenă au evoluat actorii Teatrului Naţional “Satiricus I. L. Caragiale” din Chişinău, Sergiu Finiti, Maestru în Artă și Alina Popov, actorii amatori de la Teatrul Dramatic “Cupidon” din oraşul Drochia, Teatrul Dramatic “Hoinarii” din satul Batîr, r-l Cimişlia, Teatrul Dramatic “Vlădenii” de la Casa Raională de Cultură din satul Pîrliţa, epigramistul şi cantautorul Vasile Lupu şi desigur gazdele de la Teatrul Dramatic “Todireşti”.

La final participanţii au fost premiaţi cu diplome, cadouri şi premii băneşti înmînate de Eugenia Baroncea, şef Secţie Cultură şi Turism şi Victor Baltag, primarul comunei Todireşti.