Vicepreședinta raionului dna Corina Slupețcaia, în data de 19 mai curent a participat la un eveniment binecuvântat cu multă lume bună – ,,Festivalul Pascal Mâinile Mamei”, organizat de Episcopia de Ungheni și Nisporeni.

Obiectivul acestui festival a fost de a valorifica tezaurul creaţiei populare cu caracter religios, de a familiariza tinerele generaţii cu cântecul şi tradiţiile pascale şi de a perpetua frumoasele obiceiuri şi datini creştine ce ţin atât de sărbătorile pascale, cât şi de obiceiurile diferitelor ritualuri creştine.

Cei prezenţi la acest festival, atât prin cântec, cât şi prin expoziţie, au arătat tradiţiile din zonele localităţilor din care venise.

În felul acesta toţii vizitatorii au putut lua cunoştinţă mai îndeaproape cu măiestria atâtor oameni deosebiţi ce şi-au arătat talentul, atât prin înfrumuseţarea căsuţelor improvizate, cât mai cu seamă prin exponatele de panificaţie.

La final Ierarhul a mulțumit tuturor, fiind împărțite Diplome de merit și aparate de uz casnic fiecărui participant, atât din colectivele artistice, cânt și din cei prezenți cu expoziția. Apoi Ierarhul a felicitate toate femeile creștine cu ziua Sfintelor Femei Mironosițe.