ODIMM invită agenții economici din turism să participe la concursul de granturi lansat în cadrul Proiectului european-CEnTOUR.
Întreprinderile din sectorul HoReCa, selectate în urma concursului, vor beneficia de un Business Voucher în valoare de 4100 EUR pentru:
– investiții în tehnologii durabile și ecologice;
– decontarea costurilor pentru călătorii;
– participare la expoziții internaționale sau vizite de studiu.
În cadrul proiectului, ODIMM va contribui la coordonarea activităților privind accelerarea, proiectarea, adoptarea și dezvoltarea soluțiilor durabile în domeniul turismului.
În special, proiectul a selectat 3 arii de intervenție: reducerea deșeurilor alimentare din sectorul turistic; crearea ofertelor de reducere a plasticului și regândire a ambalajului pe întregul lanț de aprovizionare; implicarea în consumul rațional și colaborativ.
Scopul proiectului: Elaborarea soluțiilor inovatoare pentru dezvoltarea durabilă a turismului prin cooperare transnațională, transfer de cunoștințe și adoptarea modelelor de afaceri circulare în cadrul ÎMM.
În cadrul Proiectului participă 5 țări europene (Italia, Spania, Macedonia de Nord, Moldova și Grecia), care susțin dezvoltarea inovației în economia circulară în cadrul sistemului de tranziție, în special prin amplificarea lanțurilor de aprovizionare și simbioză.
Participarea întreprinderilor în cadrul Proiectului CEnTOUR va fi posibilă în conformitate cu prevederile Regulamentului de selecție, valabil pentru perioada de aplicare 27 iulie 2021 – 29 septembrie 2021:
Anunț de participare a ÎMM în Proiect
Rezumatul Proiectului
Regulament de înregistrare la Proiect
Anexa 1 – Formular de participare
Anexa 2 – Chestionar de evaluare
Anexa 3 – Acordul beneficiarului
Anexa 4 – Detalii bancare
Pentru mai multe detalii accesați platforma informativă a Proiectului CEnTOUR.
Date de contact: Tatiana Chiriac, Specialist Superior în Economia Verde, Direcția Finanțare pentru Creștere și Internaționalizare, Organizația pentru Dezvoltarea Sectorului ÎMM, Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt 134, et. 3, of. 341, MD-2012, mun. Chișinău, Email: centour@odimm.md, Tel.: +373 69 445 224.