Consiliul Raional Ungheni comunică despre încheierea „Taberei de excelență – PUNTE educațională între Maramureș-Hîncești-Strășeni-Ungheni, ediția 2024”.

Tabăra PUNTE s-a desfășurat în perioada 28 iunie – 05 iulie 2024, cu participarea a 56 elevi de liceu cu rezultate la olimpiade și concursuri la limba română, istorie și geografie și 13 profesori din județul Maramureș din România, și raioanele Strășeni, Hîncești și Ungheni din Republica Moldova.

Reamintim că proiectul ”PUNTE 2024”, aflat la a doua ediție, prevede participarea elevilor de liceu cu rezultate notabile la olimpiade și concursuri de limba română, istorie și geografie.

Organizarea taberei PUNTE 2024 este un nou prilej de consolidare a legăturilor între tinerii cu rezultate excelente la învățătură, care trăiesc și învață de o parte și de alta a Prutului.

Paleta largă de activități educaționale și recreative este menită să contribuie la cunoașterea reciprocă a tradițiilor și culturii locale, la promovarea reperelor naturale, istorice și turistice.

Proiectul este susținut financiar de Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova (DRRM) din cadrul Guvernului României și implementat de echipa Consiliului Județean Maramureș, cu participarea colegilor din Consiliile raionale.