Joi, 8 octombrie, la Nisporeni a avut loc întîlnirea dintre guvernatorul regiunii Jogeva, Estonia, domnul Victor Sveatoșev şi preşedintele raionului Ungheni doamna Ludmila Guzun. Domnul guvernator se află în Republica Moldova în calitate de expert în cadrul un proiect.

Discuţiile au vizat planificarea colaborării de viitor între regiunile noastre, ţinînd cont şi de Acordul de colaborare semnat, s-au trasat idei de proiecte, dar și de vizite tematice.

În mod special, domnul guvernator a propus un transfer de expertiză în domeniul e-guvernare locală, facilitarea cetăţenilor la serviciile autorităţilor publice de nivel I şi II, urmînd ca în timpul apropiat sa se aplice un proiect pe această temă.

           De asemenea, s-a discutat despre viitoarele activităţi ce vizează agenţii economici, autorităţile publice locale, dar şi despre donarea de către conducerea regiunii Jogeva a unei alte unităţi auto speciale pentru situaţii excepţionale, care în curînd va fi transportată în raionul Ungheni.

         Doamna Ludmila Guzun l-a asigurat pe domnul guvernator Victor Sveatoşev că parteneriatul dintre regiunile noastre va lua amploare şi va fi unul eficient în favoarea cetăţenilor  raionului Ungheni.