Preşedintele raionului Ungheni, Iurie TOMA, a avut miercuri, 16 aprilie, o întîlnire cu Preşedintele Federaţiei Moldoveneşti de Fotbal, Pavel CEBANU. Interlocuitorii au discutat despre mersul lucrărilor de reconstrucţie, privind instalarea terenului de fotbal cu dimensiuni standard şi acoperire artificială, care va fi donat de FMF în cadrul programului „Toţi împreună”.

Ulterior, dumnealor împreună cu primarul, Alexandru Ambros şi expertul în proiectări, Dumitru Bîlici, au examinat conceptul viitorului stadion. Acesta va include 3000 de locuri pentru suporteri, cafenea, condiţii pentru sportivi, vestiare, pistă pentru atleţi, etc. De asemenea oficialii au analizat posibilele surse de finanţare. Acest proiect pilot din Ungheni se doreşte a fi un exemplu şi pentru alte raioane.

De menţionat că un asemenea stadion este doar în or. Orhei, avînd un număr mare de locuri pentru suporteri şi condiţii adecvate pentru sportivi.

Preşedintele FMF a specificat că se depun eforturi pentru a soluţiona problema stadioanelor mari, aceasta fiind o prevedere a Programului de dezvoltare a fotbalului moldovenesc.  ,,Ne dorim ca aceste acţiuni întreprinse la nivel de raion să devină o traiectorie corectă a fotbalului moldovenesc. Consiliul Raional Ungheni va contribui cu acţiuni concrete, dar nu cu declaraţii. Avem mulţi amatori ai acestui gen de sport în raion şi trebuie să facem ca acest eveniment să devină unul de anvergură”, a spus  Preşedintele raionului.

Tot astăzi, 16 aprilie, Preşedintele FMF, Pavel CEBANU, a efectuat o vizită de lucru în comuna Zagarancea. Şeful forului fotbalistic a avut o întrevedere cu Mihai Burlacu, Primarul comunei Zagarancea, Alexandru Ciuvaga, Şeful Direcţiei Învăţămînt, Tineret şi Sport, Sebastian Andriuţă, antrenor la Şcoala Sportivă Raională, alţi oficiali care au discutat aspecte ce ţin de dezvoltarea fotbalului în regiune.