Ieri, 05.05.2014 Preşedintele raionului, Iurie Toma, a întreprins o vizită de lucru în satul Petreşti unde s-a întîlnit cu primarul localităţii Gorea Serghei, după care oficialii s-au deplasat la Căminul Cultural din localitate.

„Dezvoltarea instituțiilor de cultură din raionul Ungheni este posibilă doar dacă va fi susţinută de un management performant şi de calitate”, de această părere este preşedintele raionului Ungheni, Iurie Toma.

„Este necesar să valorificăm la maximum patrimoniul cultural-naţional, astfel ca frumosul, cultura să devină un generator de resurse atât umane, cât şi materiale”, a spus preşedintele.

În acest context, s-a comunicat că, în anul 2013, doar pentru reparații la acoperiş şi unele lucrări în interior s-au cheltuit circa 200 de mii de lei, iar pentru anul 2014 sunt planificaţi 240 mii lei, alocaţii din Bugetul de Stat conform anexei 4, pentru reparaţia sălii mari a Căminului Cultural.

În perioada anilor 2011 – 2013 au fost reparate 8 Cămine Culturale pe teritoriul raionului Ungheni şi sunt propuse pentru a fi reparate altele.

Deplasarea în teritoriu s-a încheiat cu discuţia între doi oficiali cu posibilitatea de a repara drumul principal care se intersectează cu R1.