Dragi prieteni!

Prima zi de vară ne duce cu gîndul la copilărie, la zîmbete, la bunătate, la şmecherii şi la suflete nevinovate.

1 Iunie este cel mai bun prilej de a sărbători copilăria şi copiii, de a le oferi iubirea şi aprecierea noastră.  Copilaria, mai intotdeauna trezeşte în sufletul nostru un sentiment de melancolie, este vîrsta la care mugurul omenesc de-abia se deschide la viaţă şi visează gingaş. Copiii, atît de uşor de iubit! Un zîmbet curat şi strălucitor, mînuţe pline de iubire!


1 iunie este o zi specială, o sărbătoare a tuturor copiilor şi a fiecăruia în parte


Cine nu-l cunoaşte pe Ion Creangă, care ne-a calăuzit copilaria cu amintirile sale:

“Hai mai bine despre copilărie să povestim, căci ea singură este veselă şi nevinovată. Şi, drept vorbind, acesta-i adevărul. Ce-i păsa copilului când mama  şi tata se gândesc la neajunsurile vieţii, la ce poate să le aducă ziua de mâine sau că-i frământă alte gânduri pline de îngrijire. Copilul, încălecat pe băţul său, gândeşte că se află călăre pe un cal de cei mai străşnici, pe care aleargă cu voie bună şi-l bate cu biciul şi-l struneşte cu tot dinadinsul şi răcneşte la el din toată inimă, de-ţi ia auzul, iar de cade jos, crede că l-a trântit calul şi pe băţ îşi descărcă mânia în toată puterea cuvântului … Aşa eram eu la vârstă cea fericită şi aşa cred că au fost toţi copiii, de când îi lumea asta şi pământul, măcar să zică cine ce-a zice.”

Să oferim copiilor tot ce-i mai bun, să-i ocrotim întru ziua de mîine, să reuşim să le ducem la capăt visele şi speranţele.

În fiecare din noi mai există copilul de altă dată, mai există bunătatea pe care ne-a dăruit-o mama şi poveţele tatei.

 

La mulţi ani dragi copii din raionul Ungheni şi din lumea toată, fiţi fericiţi şi împliniţi!

 

Cu profund respect şi urări de bine

Preşedintele raionului Ungheni,                                                 Iurie TOMA