Duminică, 24 august, satul Năpădeni, a fost gazda unei activităţi cultural – turistice cu genericul  „ La plăcinte”.   În cadrul evenimentului sau pregătit plăcinte şi bucate locale preparate după vechi rețete din zonă.

Doritorii au avut posibilitatea să savureze arome de  învîrtite, plăcinte, alivenci şi alte bunătăţi precum şi o expoziţie etnografică în cadrul concursului Ca la noi… cu participarea localităţilor din primăriile Năpădeni, Boghenii Noi, Sineşti, Cornova , Condrăteşti,  master class  la pregătirea “învîrtitelor” susţinut de gospodinele din Năpădeni, pentru miresele din această vară.        

    

    

Cei pasionați de tradițiile meșteșugărești, sau familiarizat cu activități în cadrul atelierului demonstrativ al meșterului olar Victor  Hurghiş şi a meşterului împletitor în lozie Ion Dimitriu. Copiii au participat la atelierul creativ ”Fantezie” condus de Viorica Bucătaru.  Aici sau modelat flori din aluat pentru ornat. Muzeul satului Pîrliţa a prezentat o bogată colecţie de exponate valoroase.

 Desigur evenimentul a fost înfrumiseţat cu dansuri şi muzica bună a Orchestrei de muzică şi dans „Dragaica” de la Casa raională de cultură Pîrliţa, formaţiile folclorice „Codrenii”, din or. Corneşti şi „Codreanca ” din Mînzăteşti, ansamblului vocal şi alte talente din Năpădeni, precum și a invitaților speciali ai evenimentului, Veronica Doronina şi Ion Borş, interpteţi profesionişti născuţi în Năpădeni.  Activitatea a avut drept scop promovarea potenţialului turistic din Zona Culei.