Un proiect frumos şi important a fost lansat astăzi, 28 mai curent, sala de şedinţe a Consiliului raional Ungheni. Este vorba despre un proiect finanţat de Ambasada Statelor Unite ale Americii „Femeile pentru o societate prosperă şi democratică”. Partenerii oficiali ai proiectului sunt: Consiliul raional Ungheni şi Agenţia pentru ocuparea forţei de muncă Ungheni. Cu un cuvînt de salut la deschiderea proiectului avenit doamna Rodica Liţcan, secretarul Consiliului raional Ungheni şi doamna Svetlana Zahariuc, reprezentantul Agenţiei pentru ocuparea forţei de muncă.

Scopul proiectului este creşterea participării femeilor din zona Cula în viaţa comunităţii şi a procesului de luare a deciziilor cu 10% pînă în anul 2020. Printre obiectivele proiectului se numără:

          Promovarea în rîndul a 25 de femei din zona Cula a drepturilor femeilor şi egalitatea de gen, egalitatea de şanse,

          Dezvoltarea abilizăţilor socio-economice a 25 femei din zona Cula,

          Crearea şi promovarea reţelei femeilor active din zona Cula, ca model al efortului comun pentru soluţionarea problemelor comune.

Ţinem să menţionăm, că repsectivul proiect se va desfăşura în 3 seminarii, 2 ateliere practice, o cafenea publică, precum şi elaborarea unei broşuri „Succesul la noi acasă”. Întîlnirea de astăzi, la care au fost prezente doamne de succes din raionul Ungheni, a fost o intîlnire reuşită, iar doamnele au oferit sfaturi utile şi îndemnuri tuturor celor prezenţi în desfăşurarea acţiunilor viitoare vizate.

      Mulţumim cordonatorului de proiect, doamnei Violeta Petre, şi drei Eugenia Rotari, consultant, pentru organizarea şi buna desfăşurare a primului seminar din cadrul proiectului.