Dragi copii, stimați părinţi,

În prima zi de Cireşar, marcăm Ziua Internaţională a Copilului. Chiar şi această denumire populară a lunii iunie ne aminteşte de copilărie, de episodul hazliu ce a avut loc ”La cireşe”, redat cu atâta har în amintirile lui Ion Creangă. Această frumoasă sărbătoare vine să ne reamintească despre responsabilitatea noastră, a maturilor, faţă de copii, dar, de fapt, faţă de viitorul ţării noastre.

Pe lângă dragostea și confortul de neînlocuit al familiei, societatea are și ea un un rol hotărâtor în formarea generațiilor de mâine. Avem cu toții datoria să le oferim copiilor un prezent mai bun precum: performanță în educație, șanse egale indiferent de mediul din care provin și acces la servicii medicale de calitate. Îmi doresc ca Republica Moldova să devină o țară în care a crește un copil să însemne pentru părinți preocuparea de a-l ajuta să-și găsească drumul cel mai potrivit în viață și de a-i pune în valoare aptitudinile, și nu să însemne grija pentru ziua de mâine, cum, din nefericire, se întâmplă pentru unii dintre părinți.

Copilăria e vârsta la care cea mai profunda bucurie poate fi un zâmbet curat. Copilăria e o lume aparte, plina de lumina și armonie. Copilăria trebuie celebrată la orice vârstă, așa că 1 iunie este, de fapt, sărbătoarea tuturor.

La mulţi ani dragi copii și părinți din raionul Ungheni şi din lumea toată, fiţi fericiţi şi împliniţi!

Să creșteti cu zâmbetul pe buze și viaţa voastră sa fie asemeni unui cer senin.

Cu mult drag și respect,

în numele Consiliului raional Ungheni,

Preşedinta raionului, Ludmila GUZUN