În perioada 29 ianuarie – 02 februarie 2020, la Chişinău a fost desfăşurată ediţia a XIX – a a expoziţiei naţionale universale „FABRICAT ÎN MOLDOVA”, organizată de Camera de Comerţ şi Industrie a Republicii Moldova, în colaborare cu partenerii naţionali şi internaţionali. Evenimentul a fost desfăşurat sub înaltul patronat al Guvernului Republicii Moldova  în parteneriat cu Agenția de Investiții și Organizația pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici și Mijlocii (ODIMM). Expoziția  reprezintă o platformă eficientă pentru afacerile autohtone de lansare, prezentare, promovare pe piaţă şi atragere a investiţiilor.

Tradiţional, raionul Ungheni participă cu un stand de promovare a potenţialului economic din regiune. În acest an, raionul a fost reprezentat de către:

  • Agenții economicii: SRL Danova-Prim, SA Ceramica –Ungheni, UCOOP Ungheni, SA Covoare-Ungheni, RNS Plaiul Fagului, SRL Svibmagtex, SRL Criscomax ;
  • Meșterii populari: Liliana Starciuc, Rodica Guțu, Angela Iucal, Sergiu Andrușca, Ghenadie Andrei, Elena Fedorenco, Ecaterina Valac;
  • Mici producători agricoli : Dulce Plai SRL, GȚ Victor Eni, GȚ Antonina Tocarenco, GȚ Pascaru Ion, GȚ Gladchi Victor, Eduard Bejenari.

Expoziția Fabricat în Moldova reprezintă cea mai populară platformă expozițională și are drept scop promovarea agenților economici, stabilirea parteneriatelor și oferă posibilitatea de a comercializa produsele proprii.

Consiliul raional Ungheni exprimă întreaga gratitudine participanţilor la expoziţie pentru eforturile făcute și pentru că an de an ne reprezintă raionul cu produsele fabricate în Ungheni. Administraţia raionului va continua să depună eforturi pentru consolidarea mediului de afaceri, promovarea agenţilor economici de succes din regiune şi atragerea investiţiilor.