Marti, pe 21 iunie,  a avut loc întîlnirea ministrului Agriculturii și industriei alimentare, Eduard Grama, cu factorii de decizie și producătorii agricoli din raionul Ungheni.

Subiectul prioritar pus în discuție a fost  paguba provocată de ploaia torențială și grindina din 18 iunie, terenurile agricole afectate, serele și construcțiile auxiliare distruse, necesitatea asigurării terenurilor agricole și adoptarea legii cataclismelor naturale. Producătorii agricoli păgubiți au pus accent pe  intervenția ineficientă a Sistemului Antigrindină din Cornești, la care directorul adjunct al Serviciului Antigrindină  Cornești, Serghei Eremeico, a raportat celor prezenți despre imposibilitatea de a lansa rachetele antigrindină în zona transfrontalieră, căci norii cu grindină din 18 iunie au venit dinspre România. Cu toate acestea, intervenția sistemului antigrindină a fost semnificativă, căci prin lansarea celor 342 de rachete, frontul de nori a fost oprit la Cornești, protejînd astfel raionul Călărași.

Din spusele lui Eduard Grama, la moment se lucrează la conceptul unui Sistem Antigrindină automatizat care va proteja de grindină  toată țara și care presupune semnarea unui acord cu România pentru permisiunea de a lansa rachete antigrindină în zona transfrontalieră.

S-au mai abordat  și alte probleme stringente din domeniul agriculturii: sistemul de subvenționare, salarizarea muncitorilor în agricultură, legea zilierilor, impozitul unic,  refuzul fabricilor de prelucrare a laptelui  din Călărași și Bălți de a colecta laptele din raionul Ungheni ș.a.

În ceea ce privește exporturile produselor moldovenești pe piața rusă, ministrul  a subliniat că în luna  iulie va avea loc ședința comisiei interguvernamentale în privința exporturilor și și-a exprimat speranța că în toamnă va urma  o deschidere spre piața Federației Ruse.

După întrevedere ministrul a inspectat terenurile agricole din zonele  afectate de calamitate.