Saptămîna trecută, pe 15 aprilie, Ministrul Educației, Corina Fusu, a avut o vizită de lucru în raionul Ungheni, unde s-a întîlnit cu Petru Gherasimov, vicepreședintele raionului Ungheni, Iulia Pancu, Șefa Direcției Învățământ, Ion Harea, reprezentantul Guvernului în teritoriu, conducătorii instituțiilor școlare și preșcolare, cadrele didactice și comitetele părintești.

De asemenea au fost efectuate cîteva  vizite la instituțiile de învățământ școlar și preșcolar din raion: gimnaziul Pîrlița,  gradinita-cresă ”Licurici” din satul Manoilesti și Gimnaziul Manoilesti.

 În cadrul întâlnirilor s-au discutat  problemele cu care se confruntă cadrele didactice și conducătorii acestora: alimentația copiilor, majorarea salariilor, renovarea instituțiilor, incluziunea  copiilor cu cerințe educaționale speciale, necesitatea includerii unității de psiholog școlar și preșcolar în instituțiile de învățământ, decongestionarea și revizuirea curriculumului școlar ș.a.

Ministrul a menționat că deja au fost întreprinse o serie de măsuri pentru îmbunătățirea sistemului educațional, fiind create grupuri de lucru care examinează identificarea unor soluții pentru rezolvarea problemelor sus-menționate.