Punctul culminant al zilei, momentul cel mai aşteptat de către cetăţenii raionului Ungheni, de către conducerea Republicii Moldova, a fost ceremonia de inaugurare a Gazoductului Iaşi-Ungheni, care constituie primul pas spre independenţa energetică a Republicii Moldova.

La exact un an, aceeaşi dată de 27 august, ne aduce enorma bucurie şi satisfacţie a unei misiuni îndeplinite.

La eveniment au fost prezenţi premierii Iurie Leancă și Victor Ponta, precum şi comisarul european pentru Energie, Gunther Oettinger, miniştri şi oficiali din ambele ţări.

Prin acest proiect, premierul Victor Ponta, menţionează că, gazul din România nu doar că va fi mai ieftin, dar şi că Moldova nu va mai sta niciodată cu frica că rămâne fără energie. 

Menţionăm, că realizarea acestui proiect a fost posibilă doar cu susţinerea şi sprijinul Comisiei Europene, şi anume a dlui Gunther Oettinger.

Astfel, de la 1 septembrie, “ne vom bucura de un gaz mai eftin. Este o necesitate atît de mult aşteptată de noi toţi. Am muncit, şi cu sprijinul conducerii Guvernului României, al Comisiei Europene, am reuşit!

Din numele meu personal, al Consiliului raional Ungheni, aducem cele mai sincere şi alese mulţumiri pentru conducerea Guvernului ţării noastre, conducerea Guvernului României, Comisiei Europene, pentru implementarea şi realizarea cu succes a acestui proiect”.

http://deschide.md/ro/news/politic/4617/Moldovenii-vor-primi-gaz-rom%C3%A2nesc-de-pe-1-septembrie.htm