Astăzi, 10 iulie curent, la inițiativa Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare, s-a desfășurat misiunea de consultare în mun. Ungheni a proiectului de lege privind organizarea și funcționarea camerelor agricole, pentru a contribui la dezvoltarea cadrului legal care să răspundă nevoilor și provocărilor cu care se confruntă sectorul agricol național.

La consultări au participat conducerea raionului, agricultorii interesați, reprezentanții conducerii #MAIA, #AIPA, #ADMA, Centrului de Consiliere Agricolă și Rurală, exponenții Rețelei Naționale LEADER, ai asociațiilor de profil, experți din România, Austria, Germania și Franța.

Dialogul și consultările privind organizarea și funcționarea camerelor agricole sunt esențiale pentru preluarea unor practici sustenabile de guvernanță și organizare a sectorului agricol. Prin intermediul Camerelor Agricole se urmărește creșterea nivelului de pregătire a membrilor comunității agricole, consolidarea capacităților de absorbție a noilor tehnologii și fondurilor de sprijin destinate dezvoltării agriculturii, precum și promovarea intereselor fermierilor în raport cu instituțiile statului.