Conducerea raionului Ungheni a participat la mitingul festiv dedicat deschiderii monumentului militar, restabilit și renovat, lângă satul Grăseni, comuna Todirești,  desfășurat la 15 august curent.

Totodată, la eveniment au fost prezenți dl Victor Gaiciuc,General de Divizie, reprezentanți ai Ambasadei Federației Ruse în Republica Moldova, dl Nicolai Guțul, președinte al  Organizației pentru apărarea drepturilor slavilor “ VECE”, dl Vasile Senicovschi, conducătorul Organizației Obștești de Cercetare „AUGUST”, elevi de la Gimnaziul „ A.Tamazlîcaru” din Grăseni și localnici.

Evenimentul a fost moderat de dna Alla Liahovețcaia-Guțul, laureata concursurilor republicane și internaționale.

Din partea Consiliului raional Ungheni au fost  înmânate scrisori de mulțumire celor implicați în renovarea  monumentului, și anume Ambasadei Federației Ruse  în Republica Moldova, în persoana dlui Oleg Vasnețov, pentru susținerea financiară, dlui Nicolai Guțul, pentru implicare în renovarea monumentului și dlui V. Senicovschi,  pentru măsurile de cercetare în vederea completării listelor ostașilor căzuți pe câmpurile de luptă.

La final, a avut loc sfințirea  monumentului  și depunerea  florilor în memoria celor căzuți .

Autor: Diana Reguș, specialist, Aparatul președintelui raionului