Gala Olimpicilor este o festivitate organizată anual de către Direcția educație Ungheni, cu scopul omagierii elevilor care obțin rezultate remarcabile la olimpiadele și concursurile naționale și internaționale, la disciplinele de studiu, și a profesorilor care contribuie la pregătirea elevilor și la obținerea acestor rezultate.
La ineditul eveniment a participat vicepreședinta raionului dna Tatiana Lazar, care a felicitat din numele Consiliului raional Ungheni pentru rezultate remarcabile elevii și cadrele didactice menționate.
În mesajele de felicitare vorbitorii au menționat – ,, În spatele medaliilor și premiilor stă un efort colosal, dedicația voastră, a tinerilor pe care îi premiem astăzi, este dublată și de efortul părinților care vă susțin și care trăiesc alături de voi emoțiile participării la concursuri.
În același timp, aceste performanțe nu ar fi fost posibile fără implicarea unor profesori de excepție.
Peste 60 de elevi din raion au participat la nivelul republican, iar 33 din ei au luat locuri premiante.

Atmosferă de sărbătoare au creat elevii Școlii de muzică din mun. Ungheni, a Centrului raional de creație a copiilor și Grupul de Chitariști ,,UnFolK”, coordonator Aliona Lesanu.

Autor: Ilinca Casian, specialist principal, Aparatul președintelui raionului