Comunicat de presă

 

Consiliul Raional Ungheni comunică că a fost finalizat procesul de selecție a 10 elevi din raionul Ungheni care vor participa la Tabăra de excelență în județul Maramureș. Drept criterii de selecție au fost vârsta minimă de 15 ani, efectuarea studiilor într-o instituție de învățământ din raionul Ungheni,  deținerea premiilor la etapele naționale sau raionale ale olimpiadelor și concursurilor la limba și literatura română sau istorie, în anul școlar 2022-2023.

Elevii vor fi însoțiți de 3 cadre didactice care, de asemenea, au fost selectați după  rezultate în pregătirea elevilor pentru olimpiade și concursuri școlare, au coordonat cel puțin 1 elev selectat să participe la tabără, au organizat acțiuni de păstrare a identității românești.

Participanții vor avea ocazia, pe parcursul a 6 zile, să-și împărtășească experiențele și rezultatele privind păstrarea și promovarea identității naționale, să învețe despre tradițiile și obiceiurile zonei, să viziteze obiectivele turistice cu însemnătate istorică din Maramureș, să intre în contact cu persoanele și activitățile specifice mediului educațional românesc și, în plus, să participe la o acțiune de solidaritate cu copii din Ucraina.

Evenimentul este desfășurat în cadrul proiectului „Tabăra de excelență în Maramureș-PUNTE educațională Maramureș-Hîncești-Strășeni-Ungheni”, finanțat de Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova (DRRM) din cadrul Guvernului României și va avea loc în perioada 30 iulie – 5 august 2023 în județul Maramureș.

Exprimăm convingerea că întâlnirea va contribui la aprofundarea relațiilor dintre Județul Maramureș și Raionul Ungheni și va crea noi punți de prietenie între tinere generații.