În această dimineață, Consiliului raional Ungheni și S.A. ”Drumuri Bălți” au încheiat contractul de achiziție a lucrărilor de reabilitare a drumului de ocolire a orașului Ungheni care duce la punctul de trecere a frontierei Sculeni, în cadrul proiectului ”Reabilitarea infrastructurii de transport în zona transfrontalieră Ungheni-Iași intru fluidizarea traficului în punctul de trecere a frontierei Sculeni” 1HARD/3.1/22, finanțat de Uniunea Europeană, Programul Operațional Comun Romania-Republica Moldova 2014-2020.

Contractul prevede reabilitare tronson de drum al străzii Industriale (intersecție cu Strada Națională) – Gh. Crestiuc (intersecția cu strada I. Creanga)  (drum si trotuare), si reabilitarea tronsonului de drum din strada I. Creanga (de la intersectia cu strada Gheorghe Crestiuc pana la intersectia cu strada O. Ungureanu) – O Ungureanu (intersectie cu strada Decebal), din orasul Ungheni   (reabilitare trotuare).

Urmare a încheierii contractului, vor demara lucrările de reabilitare conform planului de activități.

Reabilitarea drumului de ocoloire a orașului Ungheni care duce la punctul de trecere a frontierei Sculeni, va contribui la îmbunătățirea infrastructurii și va permite valorificarea oportunităților de dezvoltare socio-economica și atragere a investițiilor în regiune.