Săptămîna trecută  în cadrul Consiliului raional Ungheni,  au început o serie de ședințe ale  responsabililor de implementare a Strategiei de dezvoltare socio-economică a raionului Ungheni.

S-au întrunit grupurile de lucru din toate departamentele implicate și s-au reluat discuțiile privind elaborarea Planului de acțiune pentru anii 2016-2018 pe domeniile: infrastrucura, mediu, economie, agricultura, turism, guvernare locală și domeniu  social.

Din spusele președintei raionului Ungheni, Ludmila Guzun: am solicitat să revenim la Strategia de dezvoltare socio-economică a raionului Ungheni și să reluăm discuțiile privind planul de acțiune pentru anii 2016-2018 pe segmente separate. Trebuie să  ne propunem niște obiective  concrete și reale  pentru perioada mandatului, precum și niște indicatori care pot fi măsurați și apreciați la sfîrșitul peroadei propuse.

Avem de realizat foarte multe proiecte de amploare, dar din cauza unui buget local limitat, auster chiar, din acesta vor fi finanțate doar  activitățile care nu  necesită mari cheltuieli.  Pentru proiectele mai costisitoare va trebuie  să valorificăm toate oportunitățile de a apela la finanțări republicane sau de a accesa anumite fonduri, a declarat președinta.

Planului de acțiune revizuit pentru anii 2016-2018  va fi prezentat la următoarea ședință ordinară a consiliului.