Școala Securității pentru copii, “Împreună reducem riscurile”, ediția 2019, este un proiect inițiat la propunerea conducerii Ministerului Afacerilor Interne, în parteneriat cu Ministerul Educaţiei, Culturii și Cercetării, având ca scop prevenirea victimizării copiilor în situații excepționale și asigurarea unui mediu protector și sigur, familiarizarea lor cu  subdiviziunile MAI.

Astfel, la 17-18 mai curent, tineri din Ungheni, Nisporeni, Călărași și Strășeni și-au măsurat puterile, capacitățile și cunoștințele prin diferite concursuri organizate de reprezentanții  Direcției  Situații Excepționale Ungheni.

La eveniment au fost prezente oficialități ale raionului și alte oficialități ale orașului și raionului din orașele participante.

Au participat -7 echipe, dintre care 3 – din or. Ungheni, 2 – din Strășeni, 1- din or.Călărași și 1 – din or. Nisporeni.

Echipa ,,Gașca Tinerilor Agenți” de la IP L.T. ,,Alecu Russo”, r.Strășeni, s.Cojușna, au luat locul – I;

Echipa ,,Salvatorii” de la IP L.T.Gheorghe Asachi, m.Ungheni, au luat locul – II;

Echipa ,,Night Eagles” de la L.T ,,Ion Creangă”, m.Ungheni, au luat locul – III.

Această activitate s-a desfăşurat în raioanele Căuşeni, Ungheni, Cahul, UTA Găgăuzia, dar şi municipiul Chişinău. Peste 1000 de copii din întreaga ţară  au  participat la şcoala de vară organizată de salvatori şi pompieri  “Împreună reducem riscurile”. Elevii instituțiilor de învățământ  au fost antrenaţi în concursuri de echipare, ştafete combinate, instruiri la acordarea primului ajutor medical, stingerea focarelor cu stingătoarele, dar şi probe artistice. Mai mult, copii s-au implicat în ateliere de lucru care pe viitor îi  va ajută să reacţioneze corect în situaţii de risc.