Vineri, 07 februarie, în Sala de şedinţe a Consiliului raional a avut loc Şedinţa Consiliului Economic de pe lîngă preşedintele raionului, unde au participat Vicepreşedintele raionului Iulia Pancu, şef Secţie Economie şi reforme, Ludmila Ursatiev, reprezentanţi ai mediului de afaceri din raionul Ungheni.

Cei prezenţi au examinat cele două chestiuni de pe ordinea de zi:

1. Cu privire la mersul realizării Strategiei de dezvoltare socio-economică a raionului Ungheni pentru perioada 2012-2020, Domeniul prioritar II „Economie. Agricultură.Turism” şi propuneri privind actualizarea şi completarea Planului de Acţiune pentru anul 2014.

Raportor: Iulia Pancu, vicepreşedintele raionului.

2. Cu privire la înaintarea propunerilor vizavi de elaborarea Planului de acţiune pentru perioada 2015-2017 pentru implementarea Strategiei naţionale de dezvoltare a sectorului întreprinderilor mici şi mijlocii pentru anii 2012-2020.

Raportori: membrii Consiliului Economic

Presedintele raionului, Iurie Toma a menţionat că pe lînga cele raportate, anul 2013 a fost bogat în evenimente strategice atît pentru raion, cît şi pentru Republica Moldova. Astfel, Forumul transfrontalier din 27 august a constituit o platformă importantă pentru discuţia oportunităţilor de realizare a proiectului privind podul rutier peste rîul Prut de pe teritoriul raionului Ungheni.

În final Preşedintele raionului a avut o rugăminte către membrii Consiliului Economic de pe lîngă preşedintele raionului, ca aceştia să nu diminuieze din intensitate și din concentrarea atenției pe obiective propuse de Consiliul raional. Este un angajament în raport cu cetățenii, care trebuie să demonstreze din partea noastră în primul rând voință, capacitate și schimbarea realităților spre bine, astfel încât fiecare cetățean să simtă aceste schimbări spre bine”, a spus Iurie TOMA.