Astăzi, 4 februarie, în sala de conferințe a Consiliului raional Ungheni s-a desfășurat ședința de lucru a vicepreședintelui raionului Ungheni cu persoanele responsabile de coordonarea activităților de organizare și prestare a serviciilor medicale populației din IMSP din raionul Ungheni.

În ordinea de zi au fost incluse mai multe subiecte:

1.Asigurarea condițiilor de contractare a prestatorilor din sistemul de sănătate conform Ordinului MSM și PS/CNAM  nr.1515/375-A din 31.12.2019 „Privind aprobarea Criteriilor de contractare a prestatorilor de asistență medicală în cadrul sistemului asigurării obligatorii de asistență medicală pentru anul 2020”.

2.Particularitățile de interacțiune intersectorială dintre APL, DCSP Ungheni, AT Vest a CNAM, IMSP CS, SAMU, IMSP SR Ungheni.

3.Situația epidemiologică prin  gripă, infecții acute ale căilor respiratorii superioare, infecții respiratorii severe și infecției cu Coronavirusul de tip nou (2019-nCov). Măsurile de prevenire și control a infecției cu Coronavirus de tip nou în raionul Ungheni.

4.Cu privire la raportarea activității IMSP Centrele de Sănătate pentru anul 2019 și planificarea activității pentru perioada anului 2020.

5.Cu privire la activitatea Consiliului Administrativ al IMSP Centrele de sănătate.

6.Probleme de organizare și interacțiune cu APL și IMSP din raion în aspectul de asigurare a prestării serviciilor medicale populației, accesul la servicii AMU, AMP, Serviciul Specializat Ambulator , SR Ungheni.