Azi 5 octombrie curent, a avut loc şedinţa de lucru a preşedintelui raionului Ungheni, doamna Ludmila Guzun cu primarii localităţilor ce vizează proiectul „12.000 de cetăţeni aporvizionaţi cu apă potabilă în 12 localităţi”, referitor la situaţia actuală a desfăşurării lucrărilor apeductului Mănoileşti-Alexeevca-Unţeşti-Cetireni-Floriţoaia Veche.

În cadrul şedinţei, primarii au prezentat informaţia ce vizează fiecare primărie în parte referitor la derularea lucrărilor.

Ţinem să reamintim că proiectul  sus menţionat a fost lansat de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Construcţilor, Agenţia de Dezvoltare Regională Centru şi Primăria comunei Mănoileşti raionul Ungheni.

Obiectivul general al proiectui este îmbunătățirea calităţii vieţii în Regiunea Centru, Raionul Ungheni prin dezvoltarea infrastructurii de aprovizionare cu apă potabilă”. Rezultatele implementării acestui proiect presupun conectarea a 12 localităţi la apeduct  infrastructură modernă de aprovizionare cu apă potabilă, acces la apă potabilă, dezvoltare economică pentru 12 localităţi, fiind finanţat din  Fondul Naţional de Dezvoltare Regională (FNDR).

În cadrul şedinţei de lucru de astăzi, la propunerea preşedintelui raionului doamnei Ludmila Guzun, s-a hotărît asupra formării unui grup organizatoric compus din primarii localităţilor vizate, specialişti ai Secţiei Construcţii din cadrul Consiliului raional Ungheni, Î.M.Apă-Ungheni, Î.M.Apă-Canal, pentru a identifica cele mai oportune soluţii bazate pe studiu şi analiză în vederea finalizării proiectului.