Cum am menționat în luna precedentă, prioritatea numărul Unu pentru noua conducere a raionului Ungheni este bugetul raional și gestionarea corectă a cheltuielilor.

Totodată, președintele raionului, dl Dionisie Ternovschi face pași rapizi pentru apropierea cu proiectele europene..

În acest sens, președintele a dat curs invitației, astăzi, 15 ianuarie curent, la ȘEDINȚA GUVERNULUI.

Subiectele discutate de prim-ministrul Dorin Recean cu președinții de raioane și șefii oficiilor teritoriale ale Cancelariei de Stat fiind – Prioritățile Guvernului în contextul deschiderii negocierilor cu Uniunea Europeană, oportunitățile programelor de cooperare transfrontalieră și utilizarea eficientă a banilor publici.

Premierul Dorin Recean a accentuat importanța sustenabilității proiectelor, pentru livrarea unor rezultate cu impact pe termen lung pentru oamenii din localități. ,,Obiectivul nostru comun este să creștem bunăstarea cetățeanului. În acest sens, este important să coordonăm agendele autorităților publice centrale și locale, să prioritizăm necesitățile oamenilor și să facem investiții care dezvoltă capacitatea noastră de a-i deservi”.

La ședință au fost prezentate oportunitățile de atragere a investițiilor prin prisma proiectelor transfrontaliere, istoriile de succes și aspectele privind condițiile de eligibilitate.

Material preluat de pe pagina Guvernului