Joi, 22 septembrie curent, a avut loc Şedinţa ordinară a Consiliului raional Ungheni.

La şedinţă au participat şefii direcţiilor, secţiilor, serviciilor din subordinea Consiliului raional.

S-au înregistrat şi au fost prezenţi 34 de consilieri raionali din 35. Preşedintele şedinţei a fost desemnat dl Oleg Belbas, consilier raional                                                                                     

 În cadrul şedinţei ordinare au fost propuse pentru adoptare 12 chestiuni de pe ordinea de zi.

            Printre chestiunile adoptate se numără, Decizia cu privire la desemnarea reprenzentantului în comisia de concurs pentru ocuparea functiei vacante al IMSP Spitalul Raional Ungheni,  doamna Ludmila Guzun, preşedintele raionului fiind desemnată ca reprezentant al  Consiliului raional Ungheni în comisia sus menţionată.

În cadrul şedinţei s-a dat citire Hotărîrii Comisiei Electorale Centrale nr. 4223 din 13.10.2015, cu privire la atribuirea unor mandate de consilier în Consiliul raional Ungheni. Astfel mandatul de consilier în Consiliul raional Ungheni deţinut de domnul Mihai Racoviţă (PDM), a fost atribuit dlui Vasile Bulubica (PDM), Felicitări domnului consilier.

Deciziile adoptate  în cadrul şedinţei extraordinare vor fi publicate pe saitul oficial al Consiliului raional Ungheni.

Tot în cadrul şedinţei, preşedintele raionului Ungheni a venit cu un anunţ şi invitaţiei totodată către toţi cei prezenţi referitor la un eveniment de suflet, cu participarea unor artişti descendenţi din raionul Ungheni sub genericul “Noi sîntem de la Ungheni”. Evenimentul se va desfăşura miercuri, 28 octombrie curent, începînd cu orele 18:30 la Palatul Naţional “Nicolae Sulac”.

O situaţie îmbucurătoare a anunţat doamna preşedinte cu referire la amiliorarea situaţiei financiare din raionul Ungheni. Este vorba despre efectuarea transferurilor de la bugetul de stat, ceea ce a permis achitarea salariilor şi efectuarea unor lucrări importante de infrastructură.

În data de 26.11.2015, va avea loc şedinţa extraordinară a Consiliului raional Ungheni în cadrul căreia se va examina chestiunea cu privire la elaborarea proiectului bugetului raional pentru anul 2016 în primă lectură. Sinteza proiectului bugetului a fost publicată în presa locală.

La rubrica anunţuri, domnul Oleg Belbas, director Agenţia teritorală Vest a Companiei de Asigurări în Medicină, vine cu o invitaţie către totţi cetăţenii raionului Ungheni de a participa la CARAVANA SĂNĂTĂŢII, care se va desfăşura în data de 24 octombrie începînd cu orele 11:00 în Piaţa Independenţei din oraşul Ungheni, unde se vor desfăşura un şir de activităţi din cadrul campaniei “Spune DA pentru SĂNĂTATEA TA!”.

La finele şedinţei, preşedintele raionului, domana Ludmila Guzun a mulţumit consilierilor pentru participarea la comisiile de specialitate şi la şedinţa ordinară.