Săptămîna trecută, împreună cu directorul IMSP Spitalul raional Ungheni, Lidia Crăciun, preşedintele raionului Iurie TOMA a efectuat o vizită pe şantierul Spitalului raional pentru a inspecta finisarea lucrărilor de reparaţie capitală a blocului operaţional şi Secţiei reanimare. Proiectul respectiv a derulat în spital o perioadă de 5 luni de zile. Lucrările au fost finanţate de către Fondul de dezvoltare CNAM şi Consiliul raional Ungheni.

          

Preşedintele raionului, Iurie Toma, s-a arătat mulţumit de lucrările şi noile condiţii create pentru pacienţi şi personalul medical. După care dumnealor s-au deplasat pentru a vedea cum evoluează lucrările de renovare totală a reţelelor inginereşti exterioare, deoarece aici nu au fost schimbate de 30 de ani – lucrările date sunt finanţate integral de către Consiliul raional Ungheni care este şi fondatorul IMSP Spitalul Raional. La fel în aceeaşi zi, au inspectat situaţia la implementarea altui proiect, de renovare a Blocului Maternităţii şi Secţiei Ginecologie. Acest proiect este finanţat de către Fondul de eficienţă energetic şi cofinanţat de către Consiliului raional Ungheni.

În finalul vizitei preşedintele Toma a mulţumit managerului instituţiei Lidia Crăciun, pentru reuşitele şi succesele în asimilarea banilor pentru renovarea şi crearea unei imagini noi a Spitalului raional Ungheni.

Totodată preşedintele raionului a solicitat o notă informativă ce ţine de necesităţile şi problemele instituţiei medicale pentru a fi discutate la întîlnirea care urmează cu prim-ministrul Iurie Leancă şi ministrul Sănătăţii, Andrei Usatîi.

                      

 

            

La fel în scopul medicinei președintele a vizitat cîteva locuri unde ar putea ateriza și decola elicopterul care recent a fost prezentat și va presta pe bază regulată servicii de ambulanţă aeriană pentru spitalele din Republica Moldova.

Amintim că aeroambulanța este dotată cu echipamentul necesar pentru a oferi ajutorul medical pacienţilor aflaţi în stare gravă, precum şi pentru transportarea de organe prelevate de la donatori. Acest serviciu este unul gratuit. Astfel, toți pacienții din raionul Ungheni și întreaga țară vor putea beneficia de acest serviciu. Elicopterul a fost renovat cu scopul de a transporta pacienții grav bolnavi și de a le oferi șansa de a supraviețui.