Astăzi, 6 grupuri de lucru, alcătuite din reprezentanții Consiliului raional, Inspectoratului de poliție, Direcției situații excepționale, Centrului de sănătate publică, Poliției de frontieră, Inspecției ecologice, s-au deplasat în teritoriile afectate de ploaia torențială și grindina din 18 iunie.

Timp de 72 ore  vor fi  verificate estimările pagubelor efecuate de comisiile locale imediat după calamitate. Grupurile s-au repartizat conform zonelor afectate:

 Todirești;

 Pîrlița – Hristoforovca – Agronomovca;

 or. Cornești – Romanovca – s. Cornești;

 Blîndești – Medeleni;

 Petrești;

 Bumbăta.

În toate primăriile afectate de calamitate vor fi expuse publicului  procesele verbale ale comisiilor locale pentru estimarea pagubelor și listele în nominal a  gospodăriilor păgubite.

Azi, mașinile cu foi de ardezie au fost direcționate către  Pîrlița. Următorul lot de ardezie va ajunge la Blîndești. De notat, că la moment din fondul republican de rezervă se va acorda 50% din necesarul estimat de foi ardezie.

Conform deciziei grupului de criză, în decurs de 72 de ore, vor fi  formate grupurile de lucru pentru a estima prejudiciul  pricinuit agenților economici în agricultură.