Astăzi, în toate instituţiile de învăţămînt din ţara noastră a răsunat pentru ultima dată în acest an şcolar sunetul de clopoţel. Chipurile senine şi emoţiile sublime au fost la ele acasă. Cu nostalgie şi melancolie în suflete, absolvenţii claselor a IIX-a, au adresat cuvinte de mulţumire dascălilor ce le-au fost alături pe parcursul anilor, pentru a ajunge în această zi.

De aceste sentimente s-au bucurat şi elevii Liceului Teoretic „Gheorghe Asachi”, din oraşul Ungheni, împreună cu domnul director, Gheorghe Primac, colectivul de pedagogi, şi nu în ultimul rînd părinţii elevilor, prezenţi la această sărbătoare, şi în ochii cărora am văzut lacrimi de bucurie, mîndrie şi împlinire.

Dragi elevi, scumpi pedagogi, stimaţi părinţi, în numele Consiliului raional Ungheni, vă adresăm cele mai frumoase şi sincere felicitări pentru această treaptă păşită în viaţa Dumneavoastră. Munca măriilor voastre, scumpi învăţători se resimte an de an, adunînd succese, laude şi merite. Cei ce au vegheat mereu asupra reuşitei copiilor lor, sînt părinţii, cărora le mulţumim pentru pentru munca depusă şi pentru că vor lasă în societate adevăraţi cetăţeni.

Dragi elevi, aveţi în faţă primul pas important din viaţa voastră, examenul de BACALAUREAT. Dorim să susţineţi această testare cu brio, alegîndu-vă calea de mai departe care vă aparţine. Urmează o vară frumoasă, cu multe realizări şi împliniri pe care să o savuraţi din plin.