În perioada 20-23 decembrie, 2019, delegația consiliului raional Ungheni, în componența dnei Tatiana Lazăr, vicepreședinta raionului Ungheni și a dnei Violeta Petre șefa Centrului de Resurse și Atragere a Investițiilor au vizitat județul Gorj, în contextul Înțelegerii de cooperare, încheiată la 27 martie 2018.

Scopul vizitei a fost participarea la Festivalul Ignatului, în vederea promovării tradițiilor și obiceiurilor legate de sărbătorile de iarnă. De asemenea, delegația a participat la întrunirile oficiale cu domnul prefect al județului Gorj Ion-Cristinel Rujan, președintele Consiliului județean Gorj Cosmin Mihai Popescu, vicepreședinții consiliului județean Gorj  domnii Nicolae Muja și Gheorghe Nichifor.

În cadrul întâlnirii s-au discutat momente de dezvoltare a relațiilor de colaborare pe diferite domenii, cum ar fi turism, cultură, mediu, schimb de studenți, practici pe diferite domenii.

De asemenea delegația s-a întâlnit cu echipa Serviciului managementul proiectelor, dezvoltare regională și relații externe. Au fost discutate modalități de implicare în proiecte europene comune pe domenii ca guvernare locală, proiecte sociale, de mediu, turism și alte domenii prioritare.

În perioada imediat urmatoare va fi elaborat un plan comun de acțiuni, ce urmează a fi realizat de către ambele părți în măsura oportunităților ce vor fi identificate împreună.

Domnul președinte al județului Gorj Cosmin Mihai Popescu a transmis salutări domnului președinte al raionului Ungheni Ghenadi Mitriuc, cu urările de bine în ajunul sărbătorilor de iarnă pentru toți locuitorii raionului Ungheni.