Astăzi, 20 ianuarie 2021, dna Tatiana Lazar  vicepreședinta raionului a participat, împreună cu echipa locală de implementare a Proiectului “Viața sănătoasă”, la webinarul online “Asistența integrată în practică: transformare la nivel de sisteme și oameni”.

Scopul acestui webinar este promovarea asistenței integrate pentru persoanele cu boli netransmisibile și cu   necesități complexe.

Ședința a întrunit reprezentanți  din raioanele pilot Fălești, Ungheni, Orhei, Cahul, Taraclia, Vulcănești, Ștefan Vodă, Criuleni , Edineț și Briceni.

Moderatorul, dna Tatiana Dnestrean, expert în domeniul asistenței integrate a numit  obiectivele webinarului, realizările proiectului și acțiunile planificate în implementarea inițiativelor de asistență comunitară integrată.

Din partea Ministerului Sănătății, Muncii  și Protecției Sociale a vorbit dna Tatiana Zatîc, secretar de stat,  care a apreciat efortul comun în implementarea proiectului.

Au fost discutate modelele-experiența raioanelor pilot Ungheni, Fălești, Orhei din implementarea asistenței integrate, care vor fi la baza modelelor celorlalte raioane.

Vitalie Țăranu, șef al IMSP Centrul de sănătate Cornești  a prezentat raportul cu privire la implementarea în practică a modelului menționat.

La final, dl Manfred Zahorca, expert în domeniul asistenței integrate a sumarizat și concluzionat discuțiile, subliniind că webinarul a fost unul interesant și productiv, bazat pe experiențe locale.

Autor: Diana Reguș, specialist, Aparatul președintelui raionului