Mult stimaţi cetăţeni ai raionului Ungheni!

Anul acesta sunt marcaţi 64 de ani de la traducerea în viaţă a unei viziuni curajoase şi extrem de ambiţioase privind crearea uniunii valorilor, aspiraţiilor şi a speranţelor pentru reconciliere şi o viaţă prosperă, deci a tot ceea ce reprezintă astăzi pentru noi Uniunea Europeană.

Ziua Europei este nu doar sărbătoarea celor circa 500 milioane de cetăţeni europeni, ci şi celora care împărtăşesc valorile democratice şi tind spre un viitor cu adevărat european.

Sărbătoarea Europei, în deosebi anul acesta 2014, este un bun prilej pentru mine şi colegii Consiliului raional Ungheni de  a exprima mulţumirile noastre tuturor partenerilor şi prietenilor care ne susţin în procesul de aderare şi sunt gata să-şi depună efortul său pentru apropierea noastră de comunitatea europeană, deoarece succesul Uniunii s-a datorat nu doar unor generaţii de lideri europeni, cât mai ales susţinerii din partea cetăţenilor săi, mai ales că raionul Ungheni, este o poartă a Republicii Moldova în îndeplinirea acestui vis. Vis care la 28 aprilie 2014 a devenit realitate: liberalizarea regimului de vize cu UE pentru toţi cetăţenii Republicii Moldova. Este un obiectiv pe care l-am realizat împreună, cu muncă şi răbdare. Suntem demni de o viaţă mai bună, de un viitor prosper pentru copiii noştri.

UE înseamnă azi mai puţine frontiere, mai multe oportunităţi, o Europă mai curată, studii în străinătate, egalitate de şanse, libertate, securitate, justiţie socială.

Sincere felicitări dragi Ungheneni şi toţi locuitorii Republicii Moldova pentru pasul istoric de o mare importanţă săvîrşit de Republica Moldova anul acesta la 28 aprilie!

 

Cu profound respect

Preşedintele

raionului Ungheni,                  Iurie TOMA