Vineri, 17 ianuarie în incinta Casei de Cultură din com. Pîrliţa, Ungheni a avut loc festivitatea dedicată Zilei Naţionale a Culturii la care au participat vicepreşedintele raionului Ungheni, Tudor Rădeanu, primarul com. Pîrliţa, Ion Bejan, şef Secţia Cultură şi Turism, Eugenia Baroncea, dar şi oameni de cultură şi artă din raionul Ungheni.

În alocuţiunea sa, vicepreşedintele raionului a transmis mesajul de felicitare din partea preşedintelui raionului Iurie Toma cu prilejul sărbătorii Zilei naţionale a Culturii menţionînd: „Cultura este singura parte a identității unui popor care nu poate fi oprită de granițe și spații. Când plecăm departe, nu putem lua cu noi nici prietenii, nici casa părintească – numai cultura, și ca parte integrantă a acesteia limba, transformată în vers, în narațiune, în gândire.”

 

            

 

Însă, cultura nu ne leagă doar pe noi între noi, unghenenii de pretutindeni, ca pe o comunitate reunită peste granițe, printre alte popoare, ci ne leagă și de alte popoare, care prin valorile creației noastre ne pot cunoaște, a mai adăugat Tudor Rădeanu.

 

 

În final vicepreşedintele raionului a acordat 12 diplome de merit reprezentanţelor artei şi culturii din raionul Ungheni. După care a urmat maiestria în scenă a actorului Andrei Sochircă de la tatrul  “Eugene Ionesco” din mun. Chişinău.