Anul acesta, Ziua Drapelului de Stat al Republicii Moldova a fost sărbătorită printr-un omagiu de demnitate în Piaţa Independenţei din oraşul Ungheni, la care au participat majoritatea instituţiilor din oraş. Această sărbătoare trebuie să ne unească pe toţi şi să înţelegem că prin aceste 3 culori noi suntem o valoare.

      

           În alocuţiunea sa, vicepreşedintele raionului, dl Petru Langa,  a menţionat că mulţumeşte tuturor cetăţenilor din raionul Ungheni şi din întreaga republică, care favorizează, prin performanţele lor, ridicarea drapelului ţării noastre peste hotarele ei.

           Este important ca Drapelul să fie arborat în fiecare instituţie, căci, această acţiune promovează spiritul civic, de care trebuie să dăm dovadă, prin care demonstrăm respect pentru valorile neamului.

          Evenimentul nu este unul simbolic, este un început pentru noi toţi, un îndemn ca să ne iubim şi mai mult ţara şi concetăţenii.

         

           Solemnitatea Zilei Drapelului național a fost accentuată de autoritățile locale, prin arborarea drapelului Republicii Moldova alături de drapelul  orașului Ungheni și cel al Uniunii Europene.

            Amintim că în Republica Moldova, Ziua Drapelului de Stat este sărbătorită  începînd cu anul 2010, pe data de 27 aprilie. Anul acesta în Ungheni, Ziua Drapelului a fost sărbătorită la 29 aprilie din cauza că aceasta a coincis cu sărbătorile de Paști.