Sorry, this entry is only available in Romanian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Autorităților Publice Locale

 

Autorităților Publice Locale

 

Raportare ajutoare de stat pentru anul 2017

 

În vederea îndeplinirii prevederilor art. 4 a Hotărârii Parlamentului nr. 45 din  31.03.2016cu privire la Raportul privind activitatea Consiliului Concurenţei pentru anul 2014, solicităm prezentarea informaţiilor privind barierele anticoncurenţiale şi acţiunile care urmează a fi realizate pentru dezvoltarea unui mediu concurenţial atractiv, conform competenţelor exercitate.

Barierele anticoncurenţiale urmează a fi analizate şi evaluate sub prisma Setului de Instrumente Pentru Evaluarea Concurenţei a OCDE, care poate fi descărcat de pe linkul http://www.oecd.org/daf/competition/98765440.pdf     formularul căruia se prezintă în anexă.

Vom aprecia prezentarea în termen de 30 zile a informaţiei solicitate.

Cu respect,

Preşedinte                                                                    Viorica CĂRARE

Ex. V. Buzuleac

022- 27- 34 -43

Anexă

Formularul de identificare a barierelor anticoncurenţiale

Nr. Denumirea barierelor
1. Identificaţi sectoarele, domeniile sau activităţile economice aflate în sfera de competenţă a organizaţiei dvs. Detaliaţi răspunsul.
2. Identificaţi sectoarele şi/sau domeniile economice unde sunt oferite drepturi exclusive unui furnizor de a oferi bunuri/servicii/lucrări. Detaliaţi răspunsul.
3. Indicaţi sectoarele şi/sau domeniile economice în care activitatea este determinată de deţinerea unei autorizaţi i/ aprob ări/permisiuni/etc. ca şi condiţie de funcţionare. Detaliaţi răspunsul.
4. Indicaţi sectoarele şi/sau domeniile economice caracterizate prin limitarea posibilităţii unor furnizori de a oferi bunuri/servicii/lucrări. Detaliaţi răspunsul.
5. Indicaţi sectoarele şi/sau domeniile economice care sunt caracterizate prin costuri semnificative de intrare sau ieşire de pe piaţă. Detaliaţi răspunsul.
6. Indicaţi sectoarele şi/sau domeniile economice caracterizate prin existenţa unor limitări teritoriale în calea posibilităţii companiilor de a oferi bunuri/servicii/muncă sau de a investi. Detaliaţi răspunsul.
7. Indicaţi sectoarele şi/sau domeniile economice în care este limitată posibilitatea vânzătorului de a stabili preţuri/tarife pentru bunuri/servicii/lucrări. Detaliaţi răspunsul.
8. Indicaţi sectoarele şi/sau domeniile economice în care este limitată libertatea furnizorilor de a-şi face publicitate la bunuri/servicii/lucrări. Detaliaţi răspunsul.
9. Indicaţi sectoarele şi/sau domeniile economice caracterizate prin standarde de calitate a produsului care conferă avantaje anumitor furnizori sau care depăşesc nivelul pe care clienţii bine-informaţi l-ar alege. Detaliaţi răspunsul.
10. Identificaţi sectoarele şi/sau domeniile economice caracterizate prin existenţa reglementărilor care cresc semnificativ costurile de producţie pentru diverşii furnizori faţă de alţii. Detaliaţi răspunsul.
11. Identificaţi sectoarele şi/sau domeniile economice caracterizate prin existenţa unui regim de auto-reglementare  sau co-reglementare (cu implicarea autorităţii publice). Detaliaţi răspunsul.
12. Identificaţi sectoarele şi/sau domeniile economice care necesită sau încurajează ca informaţiile cu privire la producţia, preţurile, vânzările sau costurile furnizorilor să fie publicate. Detaliaţi răspunsul.
13. Indicaţi sectoarele şi/sau domeniile economice unde se limitează posibilitatea consumatorilor de a decide de unde achiziţionează bunuri/servicii/lucrări. Detaliaţi răspunsul.
14. Indicaţi sectoarele şi/sau domeniile economice unde se reduce mobilitatea clienţilor între diverşii furnizori de bunuri sau servicii prin creşterea explicită sau implicită a costurilor de transfer de la un furnizor la altul. Detaliaţi răspunsul.
15. Indicaţi sectoarele şi/sau domeniile economice unde nu există suficiente informaţii/norme necesare cumpărătorilor pentru a putea face achiziţii eficiente. Detaliaţi răspunsul.