Proiectul Competitivitatea Agricolă şi Dezvoltarea Întreprinderilor (ACED), finanţat de către Guvernul SUA, va organiza o vizită de studiu sub genericul “Tehnologii avansate de producere a cireşelor”, pentru producătorii de cireşe şi consultanţii în domeniu. Vizita va avea loc în Turcia în ultima săptămână a lunii mai 2015 şi are drept scop oferirea de susţinere producătorilor de material săditor pomicol din Republica Moldova.

   În cadrul acestei vizite de studiu vor fi abordate o serie de subiecte de interes vital pentru producătorii de cireşe autohtoni, principalele fiind schemele de plantare şi tipuri de coroană, sisteme de cultură; particularităţi şi procedee de tăiere; caracteristica soiurilor si portaltoaielor; managementul solului şi fertilizarea plantaţiilor; protecţia integrată a plantelor; irigarea şi conservarea apei; practicile de recoltare şi post recoltare; practicile de ambalare şi tipurile de ambalaj.

Participanţii la această vizită vor fi selectaţi în baza unui concurs de formulare. Ei vor acoperi din cont propriu cheltuielile pentru cazarea la hotel, hrana pe durata vizitei (7 zile inclusiv zilele de călătorie) şi costurile pentru perfectarea vizei. ACED va fi responsabil de organizarea vizitei de studiu şi procurarea biletelor de avion, dar va oferi şi suport informaţional la solicitarea de viză. Formularul şi condiţiile de participare pot fi descărcate de pe situl www.agroconect.md sau www.aced.md.

 

Data limită este 10 aprilie 2015.


Informaţii suplimentare la Tel: (+373-22) 595265 || 595593; Mob: 069275843 || 079032674 sau la Direcţia Agricultură şi Alimentaţie, et.1,

bir, 103, 105   sau la tel.: 0236-22687