La 26 aprilie, curent,  s-a desfășurat Ședința  Comisiei pentru situații excepționale a raionului Ungheni la care, alături de membrii Comisiei,  au fost prezenți primarii localităților care au în teritoriu bazine acvatice și gestionarii acestora.

La început de ședință s-a făcut o evaluare a pagubelor produse de precipitațiile abundente sub formă de lapoviță și ninsoare căzute pe teritoriul  raionului Ungheni săptămâna trecută și  acțiunile întreprinse  de Celula de criză, creată pe 21 aprilie, pentru înlăturarea consecințelor provocate de entemperie.  S-au discutat subiecte ce țin de deteriorarea drumurilor în urma topirii zăpezilor, defrișarea arborilor deteriorați, înghețurile și întreruperea polenizării. Totodată, săptămâna viitoare   Comisia în probleme de Agricultură a raionului  va prezenta  un raport complet al daunelor în domeniul agriculturii.

Reprezentanții Direcției situații excepționale Ungheni au prezentat, conform agendei, un raport privind starea bazinelor acvatice de pe teritoriul raionului Ungheni. Problema majoră pusă în discuție a fost barajul lacului Delia și consecințele dezastruoase în cazul ruperii acestuia sub presiunea apei din lac. Celula de criză a inspectat pe data de 22 aprilie  barajul și gradul de afectare în urma entemperiei; s-a constastat prezența fisurilor și o stare tehnică nesatisfăcătoare. Asupra modului de intervenție asupra barajului lacului Delia se va decide în urma concluziei expretului care urmează să analizele starea barajului.