O delegație impunătoare din raionul Ungheni, reprezentând Consiliul raional, ZEL ”Ungheni-Business”, Casa Antreprenoriatului, JCI Ungheni, în număr total de 22 persoane s-au aflat în în perioada 3-5 aprilie curent, într-un schimb de experiență la Iași, în cadrul proiectului RETRANS 1 HARD 3.1/22.

Membrii delegației au cunoscut principiile parteneriatelor public- academic-privat în lansarea afacerilor, preponderent în parcurile industriale și Parcul stiințific tehnologic.

Astfel, participanții la networking au vizitat:

– Parcul științific ”Tehnopolis”

– Primăria comunei Miroslava

– Parcul Industrial Miroslava,

– Parcul Industrial Lețcani

– Universitatea de Științele Vieții

– Aeroportul Internațional Iași,

– Rezidenții parcului Tehnopolis,

De asemenea participanții au avut sesiuni de informare cu reprezentanți din mediul antreprenorial și economic-Camera de Comerț și Industrie Iași, Direcția Agricolă Județeană Iași, directori ai clusterelor și asociațiilor de profil.

• Obiectivul principal al proiectului este dezvoltarea relațiilor economice în regiunea Iași-Ungheni prin îmbunătățirea infrastructurii de transport în zona de frontieră pentru a facilita accesibilitatea și tranzitul mărfurilor și persoanelor la punctul de frontieră Sculeni (RO) – Sculeni (MD).

Acest Proiect este finanțat de către Uniunea Europeană, în cadrul Programului Operațional Comun România – Republica Moldova 2014-2020.